Taste of the World

Izlagači

Vinarije

chateu-pontet

Château Pontet-Canet

Guy Tesseron je kupio ovaj chateau 1975. godine i dao vinogradima pažnju koju zaslužuju. Među prvima je počeo da se bavi biodinamikom u Bordou, a pun potencijal počeo je da pokazuje od berbe 2005. Intenzivan, taman, rustičan, ovaj chateau je pravi predstavnik apelacije Pauillac.

cos-d-estournel

Château Cos dˈEstournel

Prvi komšija Lafite Rothschilda, Cos je posed koji odiše egzotikom, arhitekturom sa motivima Indije i Arabije, gde je gospodin D’Estournel prodavao svoja vina. Najčuveniji deo su vrata na ulazu ovog poseda koja su doneta sa Palate Sultana od Zanzibara.

chateu-pichon

Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande

Baron Joseph je u svom testamentu iz 1850. godine podelio svoj posed na dva dela. Dva sina su nasledila ono što će postati Château Pichon Baron, a tri kćerke su nasledile posed koji će postati Comtesse de Lalande. Legenda kaže da su vina iz poseda Comtesse odisala elegancijom i bila prefinjena iz razloga što su ga vodile dame, a u poslednjih nekoliko godina ovaj chateau postaje zvezda u usponu apelacije Pauillac.

chateu-de-pez

Chateau de Pez

Château de Pez je najstariji posed u čuvenoj apelaciji Saint Estephe (poseduju jedan od najstarijih vinograda u celom Bordou). Krajem XX veka prelazi u vlasništvo gospodina Jean-Claude Rouzauda, vlasnika čuvene šampanj kuće Louis Roederer. Poseduju 24ha vinograda u kojima su podjednako zastupljeni Merlot i Cabernet Sauvignon, sa primesama Cabernet Franc-a, Petit Verdot-a i Malbec-a.

rollan-de-by

Domaines Rollan de By

Domaines Rollan de By poseduje 180ha vinograda u devet različitih poseda koji se svi nalaze na čuvenoj levoj obali Bordoa, u severnom Medoku. Uspon Rollan de By-a može se povezati sa 1989. godinom kada je Jean Guyon kupio Château Rollan de By sa svega 2,5ha i za kratko vreme uvećao posed za dvadeset puta. Zbog ljubavi prema vinima, gospodin Guyon je nastavio da kupuje, te je u godinama koje su dolazile svojoj grupaciji pridodao Château Haut Condissas, Château Tour Seran i čuveni Cru Bourgeois posed, Château Greysac. Vino Haut-Condissas, koje je prvo vino ove kuće, je na blind tasting-u u Bordou zauzelo 4. mesto među najboljim vinima Bordoa.

louis-roederer

Louis Roederer

Louis Roederer je jedna od najstarijih i najpoznatijih šampanj kuća iz Remsa. Ova čuvena kuća ima dva i po veka dugu istoriju, a svoju slavu su stekli 1876. godine kada su kreirali svoj Cuvée de Prestige za ruskog Cara Aleksandra II. Ova vinarija je jedna od retkih nezavisnih i porodičnih gazdinstava koja, za razliku od mnogih, pravi svoje čuvene šampanjce od grožđa koje sami gaje na 240ha isključivo Grand i Premier Cru vinograda. Na nedavno održanom “The Champagne & Sparkling Wine World Championship 2018” u Londonu kuća Louis Roederer proglašena je za najboljeg proizvođača šampanjaca, a njhov Brut Premier (magnum) poneo je najlaskaviju titulu – Supeme World Champion u svakako teškoj konkurenciji. Ovo tamičenje je jedno od najzahtevnijih takmičenja ove vrste koje uključuje stroga pravila, a među sudijama su čuveni “fizz” eksperti Tom Stevenson, Essi Avellan MW and Dr Tony Jordan, a ovde možete videti zvaničnu objavu.

pol-roger

Pol Roger

Omiljeni šampanjac čuvenog Winstona Churchilla još od 1908. godine. 1984. godine Pol Roger je predstavio specijalan Prestige šampanjac, Cuvee Sir Winston Churchill, posvećen bivšem britanskom premijeru.

m.chapoutier

M.Chapoutier

Chapoutier je jedno od najstarijih imena u dolini Rone gde su sredinom XIV veka kupili vinariju i vremenom sagradili najpreopoznatljiviji brend severne Rone – M.Chapoutier. Danas prave vina sa raznih apelacija severne i južne Rone kao i iz apelacije Roussillion, uključujući projekte Portugalije i Australije. Najpoznatiji su po svojim vinima iz jedne od najprestižnijih apelacija Francuske – Hermitage. Prave vina koja privlače dosta pažnje, kao i zvaničnih priznanja (vinarija koja je najviše puta dobila 100 poena od Roberta Parkera). Svi njihovi vinogradi, kao i oni koje zakupljuju, obrađuju se ili organski ili biodinamički, a umesto dominantnih blendova proizvode vina koja predstavljaju jedinstveni izraz vinograda. Prva su vinarija koja svoje etikete radi i na Brajevoj azbuci.

louis-latour

Louis Latour

Maison Louis Latour spada među najpoznatije vinarije Burgundije. Iza sebe imaju više od dva veka porodične tradicije sa Louis-Fabrice Latour-om koji je danas na čelu i predstavlja jedanaestu generaciju vinara koji su upravljali posedom. Poseduju 28ha Grand Cru vinograda u Côte d`Or-u čime se ne može pohvaliti nijedna druga vinarija. Sa preko 400ha vinograda koje vinarija ima u zakupu, Louis Latour proizvodi široku lepezu belih vina sorte grožđa Chardonnay i crvenih od sorte Pinot Noir. Od 90 hektara koliko ima Corton (najpoznatija Grand Cru apelacija u Burgundiji) Louis Latour poseduje čak 11.

ott

Domaines Ott

Godine 1896. Marcel Ott, mladi poljoprivredni inženjer iz Alzasa, našao je posed koji ga je inspirisao da osnuje vinariju. Radnja se dešava u Provansi, čuvenoj regiji na Mediteranu, gde je mladi Marcel posadio prve vinograde. Danas, posle više od jednog veka, Domaines Ott čine tri poseda: Château de Selle, Clos Mireille i Château Romassan. Svaki od njih ima svoj karakter i autentičnost, a vinarija je najpoznatija po svojim provansalskim rozeima koji se ispijaju širom planete. Tridesetih godina prošlog veka prvi su na tržište pustili vinsku bocu u obliku amfore koja je i danas zaštitni znak ovih vina, i izazvali revoluciju kada je u pitanju izgled vinske boce.

schlumberger

Domaine Schlumberger

Ova tradicionalna kuća iz Alzasa pravi vino isključivo od grožđa iz svojih vinograda koji se većom polovinom nalaze u Grand Cru apelaciji. Ova porodična vinarija osnovana je početkom XIX veka i danas je u vlasništvu sedme generacije vinara koji obrađuju vinograde održivim i biodinamičkim metodama. Prodaju svoja vina isključivo restoranima i vinskim barovima, te više od dve trećine izvezu širom sveta.

mazzei

Mazzei

Dinastija Mazzei potiče iz Toskane. Proizvodnjom vina počinju da se bave 1435. godine na imanju Castello di Fonterutoli i svu svoju energiju i znanje usmerili su ka negovanju sorte Sangiovese. Najistaknutiji među njima, Philip Mazzei (1730.-1816.), strastveni vinar, liberal  i „građanin sveta“, najbolji je predstavnik inovativnosti, vizionarstva i preduzetništva koji karakteriše porodicu kroz istoriju.  Bio je prijatelj sa nekoliko američkih predsednika od kojih je najveći utisak ostavio na Džefersona idejom da su svi ljudi stvoreni jednaki, što će kasnije biti okosnica Američke Deklaracije Nezavisnosti. Teritoriju države Virdžinija je proglasio odličnim podnebljem za sadnju vinove loze, što je kasnije i učinio, čime je definitivno zaslužio titulu „American Patriot“. Danas, 24 generacije i skoro 600 godina kasnije, Mazzei familija bavi se proizvodnjom vina na imanjima: Castello di Fonterutoli, Belguardo – Marema i Zisola – Sicilija. 32 puta su osvojili „3 Bicchieri“, 76 puta Wine Spectator je ocenio njihova vina 90-95 poena, 67 puta im je Rober Parker dao 90-95+ ocene, a James Suckling 80 puta ocene između 90 i 98 poena.

gaja

Gaja

Anđelo Gaja predstavlja jednog od revolucionara i inovatora u Piemonteu, gde vinarija proizvodi svoja čuvena vina u apelacijama Barbaresco i Barolo. Kralj Nebbiolo sorte, čovek sa više od 50 berbi iza sebe, Anđelo proizvodi izuzetno dugovečna i popularna vina širom zemlje. Svoje posede proširio je i u Toskanu gde pravi Brunello di Montalcino i čuvene supertoskance.

masciareli

Masciarelli

Vinarija osnovana 1981. godine od strane Gianni Masciarellia brzo je postala jedan od najkvalitetnijih proizvođača Abruzza. Naslednica vinarije, Marina Cvetić, nastavila je da vodi ovu vinariju sa posebnom linijom vina koja nosi njeno ime. Iz godine u godinu, sve bolja vina se prave u vinogradima Masciarelli vinarije, od autohtonih sorti Abruzza, do internacionalnih zvezda Chardonnay i Merlota.

cantina-terlano

Cantina Terlano

Vinarija Terlano već dugi niz godina stavlja akcenat na proizvodnju vina koja mogu dugo da odležavaju. Fascinantno je kako ova vinarija iz Alto Adiđea može da proizvede bela vina koja imaju potencijal odležavanja preko 30 godina. Najpoznatiji je njihov blend Pinot Blanc-a, Chardonnay-a i Sauvignon Blanc-a pod nazivom Terlaner, dok se isti blend nalazi i u njihovom premijum vinu Nova Domus. Krunu predstavljaju njihova Rarita vina, kojima Terlan pokazuje dugovečnost i vrhunski kvalitet svojih vina. Dugotrajnost njihovih vina je rezultat kako visokog nivoa minerala koji se nalaze u zemljištu vinograda koji su zasađeni starim sortama grožđa i koje sazreva u harmoniji najoptimalnijih uslova, tako i time što vode računa da njihovi vinogradi imaju nizak prinos po čokotu. Takođe se drže principa rigorozne selekcije idealno zrelih i zdravih grozdova radi dobijanja najvišeg kvaliteta.  Opipljiv dokaz ovakvog pristupa se može videti u njihovoj vinskoj arhivi koja broji preko 20.000 boca. U njoj se mogu naći vinski rariteti koji obuhvataju berbe od 1955. godine pa do danas. Čak se mogu pronaći i boce iz 1893. godine, kada je vinarija i osnovana.

casanova-di-neri

Casanova di Neri

Jedan od najpoznatijih proizvođača čuvenog Brunello di Montalcina, Casanovin Brunello neretko nađe svoj put u top 10 najboljih vina sveta u Wine Spectator magazinu. Poznati po svojim etiketama Tenuta Nuova i Ceretalto, Casanova di Neri predstavlja sinomim za kvalitet u Toskani. Đovani Neri (Giovanni Neri), njen osnivač, godinama je imao samo jedan cilj – tražiti najbolje vinograde na ovoj teritoriji kako bi se proizvela jedinstvena vina velikog karaktera sa dobro prepoznatljivim stilom. Nakon smrti osnivača, 1991. godine, Casanova di Neri prelazi u ruke Đovanijevog sina, Đakoma Nerija (Giacomo Neri).

Izuzetan kvalitet vinograda, profesionalan pristup u proizvodnji, maksimalna briga o vinovoj lozi i, pre svega, poštovanje tradicije u procesima proizvodnje vina, vremenom su ovoj kući doneli i ugledna priznanja, među kojima: Gran Prix i Zlatnu medalju na sajmu vina u Bordou, 1986. godine, kao i priznanje Vinarija broj 1 2006. godine za Brunello di Montalcino Tenuta Nuova 2001. od strane poznatog američkog časopisa Wine Spectator. Iste godine, vino Brunello di Montalcino Cerretalto 2001, dobija maksimalnih 100 poena.

tenuta-biserno

Tenuta di Biserno

Najveće otkriće Lodovica Antinorija, Tenuta Biserno se nalazi na obodu čuvenog sela Bolgheri i uživa u prelepom pogledu na Tirensko more. Sa prinosima limitiranim na 1kg grožđa po čokotu, ova vinarija koja je nastala početkom XX veka zasigurno će ostaviti trag u vinskoj priči Toskane.

marsuret

Marsuret

Vinarija je osnovana 1936. godine kada je Agostinu Marsura kupio prvi vinograd u Valdobjadenu i počeo da pravi prvi proseko sa prirodnom fermentacijom u boci. Lokalni nadimak porodice je Marsuret koji se zadržao i kao naziv vinarje i njihovih vina. Njihova misija je da kroz strast ka gajenju porodičnih vinograda proizvedu kvalitetan i svetski prepoznatljiv proseko. Vinarija je okružena sa 45ha vinograda. Precizna nega vinograda, ručno branje grožđa, pažljiv odabir, kao i savremena tehnologija, garantuju kvalitet ovih vina.

vega-sicilia

Vega Sicilia

Vino koje je obeležilo ovu vinariju je Unico, poznato po tome što odležava i po 6 godina u drvenim sudovima pre nego što uđe u bocu, i retko kada se nađe na tržištu pre nego što napuni 10 godina. Tempranillo sa malim dodatkom Cabernet Sauvignona, čini ovo vino Ribere Del Duero jednim od najtraženijih španskih vina ikada.

cilic

Gazdinstvo Cilić

Gazdinstvo Cilić je porodično imanje nadomak Jagodine, između sela Međureč i Lozovik. Poseduju 17ha vinograda u kojima su posađene sorte Bordoa i malim delom Pinot Noir. Svakodnevni rad u vinogradu daje grožđe visokog kvaliteta koje nakon fermentacije sazreva u burićima od srpskog i francuskog hrasta. Gazdinstvo Cilić je poznato po svojoj liniji vina Onyx, nazvanoj po poludragom kamenu koji se može naći u zemljištu među čokotima.

zvonko-bogdan

Zvonko Bogdan

Vinarija iz Subotice sa desetogodišnjom istorijom, napravila je spoj između tradicije Palićkog viongorja i francuske tehnologije kako bi proizvodila visoko kvalitetna vina. Sa prelepom vinarijom napravljenom u stilu secesije, postala je nezaobilazno mesto i jedan od centara vinskog turizma.

aleksandrovic

Aleksandrović

Kada je 1992. godine čuveni dvorski podrumar Živan Tadić saznao da porodica Aleksandrović obnavlja vinsku tradiciju oplenačkog kraja, poslao je u Vinču originalnu recepturu – sortni sastav Trijumfa, najboljeg vina kraljevih podruma koje se pre Drugog svetskog rata pilo na skoro svim evropskim dvorovima. Trijumf je bio i ostao najpoznatije vino vinarije Aleksandrović.

radovanovic

Radovanović

Prva srpska privatna vinarija, vinarija Radovanović osnovana je 1990. godine u Krnjevu, srcu Šumadije. “Grožđe je srce vina, a dušu mu dajemo mi vinari. Suština vinarstva je u tome da se sačuva ono što nam grožđe daje, jer priroda određuje karakteristike berbe, a mi samo treba da igramo u njenom ritmu”, reči su Miodraga Mije Radovanovića, vlasnika i osnivača vinarije.

matalj

Matalj

U ataru sela Tamnič, na kamenitom zemljištu, nalazi se vinograd Kremenjača. Tu vinarija Matalj ima svoje zasade Cabernet Sauvignon-a od koga nastaju vina Kremen i Kremen Kamen, više puta odlikovan kao najbolje vino Srbije i Balkana.

virtus

Virtus

Sa sloganom ”Pročitaj Vino – okusi istoriju”, vinarija Virtus želi da podseti da je naša zemlja bila deo velike Dunavske civilizacije, tadašnjeg tehnološki najnaprednijeg društva na svetu, pre starog Rima i Grčke, pre Mesopotamije. Oko 27,5 hektara vinograda u mestu Viteževu, daju grožđe od koga vinarija iz godine u godinu pravi vrhunska vina.

lastar

Lastar

Lastar je osnov filozofije a to je plodnost. Na teroaru punom minerala, peska i gline, uz smenjivanje tri različita vetra sa Gledičkih planina i Juhora čini zasade na svakoj parceli posebnim. Ta različitost na nekih 20 hektara zemlje pruža nam autentičnost Levačkog vinogorja. Grožđe je do te mere jedinstveno da belim sortama daje na nepcima efekat svile i hrskavog voća, a crvenim baršun, punoću crne čokolade i crvenog voća.

vino-budimir

Budimir

Budimir Zdravković je čovek po kome vinarija nosi ime. Sa preko 70 berbi iza sebe, on je jedan od najiskusnijih vinara na ovim prostorima. Najpoznatije crveno vino vinarije Sub Rosa predstavlja kupažu Prokupca i Cabernet Sauvignon-a, sa dugim odležavanjem u drvenim burićima. Berba 2007. je dobila 91 poen od uticajnog vinskog magazina Wine Advocate.

deuric

Deurić

Mlada vinarija, koja je za kratko vreme pokupila simpatije ljubitelja vina, nalazi se u Maloj Remeti na Fruškoj Gori. Od mnogih etiketa izdvajajaju se po izvrsnom Chardonnay-u i Merlot-u, ali istovremeno ulažu mnogo pažnje u sortu Probus koja na ovom lokalitetu daje jedinstvena vina.

erdevik

Erdevik 1826

Podrum Erdevik datira još iz 1826. godine kada je grof Livije Odeskalki podigao vinariju koja je bila okružena vinogradima. Vinarija Erdevik danas je spoj modernog i tradicionalnog gde se proizvodnja vrhunskih vina radi isključivo iz sopstvenog vinograda na desnoj obali Dunava.

kovacevic

Kovačević

Vinarija Kovačević nalazi se u Irigu i predstavlja sinonim za najpoznatiju belu sortu Chardonnay. Pored čuvenog Chardonnay-a i Aureliusa, vinarija Kovačević je jedna od prvih koja je počela da pravi penušava vina i prirodna bela vina sa produženom maceracijom, takozvane oranže.

bikicki

Bikicki

Bikicki prirodno vino je vinarija iz Banoštora, Fruška Gora, sa vizijom proizvodnje koju pre svega diktira zemljište i priroda, uz minimalne dodatne zahvate u podrumu. Vinarija je prepoznatljiva po suvoj Crnoj Tamjanici, dezertnoj Makani, kao i maceriranim belim vinima.

vino-hilandar

Vino Hilandara

Sveta carska srpska lavra Hilandar je osnovan u XII veku. Vino se proizvodi u manastiru od osnivanja i do sada nije prošla godina da bratstvo nije spravljalo vino. Najpoznatiji vinograd nosi ime Savino polje i obnovljen je 2008. godine. Hilandarska vina odlikuje uspešan spoj klasičnih bordo kupaža iz osunčanih mediteranskih vinograda koji daje bogat i kompleksan doživljaj, u potpunosti odražavajući jedinstveno podneblje u kome su nastala.

chichateau

Chichateau

Vinarija Chichateau je garažna vinarija smeštena u selu Šišatovac na južnim padinama Fruške Gore. Sa samo 3 hektara vinograda vinarija proizvodi oko 18.000 boca među kojima su najpoznatija vina Fabula mala, Pink Punk Roze i ChiChardonnay.

pusula

Pusula

Vinarija Pusula je porodična vinarija sa dvadeset hektara vinograda posađenih u selu Miličinica kod Valjeva. Slogan vinarije je “Vina sa porukom”, a najpoznatije vino Sauvignon Blanc sa aromatskim kompleksom koji je zaveo mnoge ljubitelje ove sorte.

Temet

Temet

Ova jagodinska vinarija osvojila je domaće tržište za jako kratko vreme. Zaštitni znak ove kuće je najpopularnija srpska bela kupaža “Tri Morave“. Sama reč Temet izvedena je iz latinske reči Temetum, što u prevodu znači – jako i snažno vino sa karakterom, što je i slogan vinarije.

Jeremić

Jeremić

Smederevska vinarija osnovana 2010. godine, sa svojom etiketom Sonata, na domaće tržište je donela novu dimenziju u kategoriji svežih Sauvignon-a. Nekada kućno spravljanje vina za potrebe porodice i prijatelja, zamenjeno je modernom vinarijom, koja tradicionalne metode primenjuje u najsavremenijoj opremi i prati uz nova stručna saznanja.

Tonković

Tonković

Pomalo zaboravljena sorta grožđa Kadarka, koja je nekada imala daleko značajniju ulogu na ovim prostorima, najavljuje povratak u punom sjaju zahvaljujući velikoj posvećenosti vinarije Tonković. U porodičnom podrumu “Tonković” u Bačkim Vinogradima, uz pomoć španskih stručnjaka iz Rioje stvara se vrhunsko autohtono vino sa svim specifičnostima pomenutog podneblja.

Aleksić

Aleksić

Tri sestre Aleksić vizijom i strašću donose nam duh najjužnijih krajeva naše zemlje u svojim vinima. Vinarija “Aleksić” je osnovana 2006. godine, a ljubav prema vinu sestre Aleksić su nasledile od roditelja. Dugogodišnja porodična tradicija proizvodnje vina nastavlja se vrlo uspešno, sa generacije na generaciju, a sestre su započele novu epohu prenošenja strasti prema vinu generacijama koje dolaze. Sa pokretanjem njihove vinske priče, pokrenuta je i inicijativa da se oživljava vinogradarstvo na jugu Srbije.

Doja

Doja

U mestu Blace, nedaleko od Prokuplja, vinarija “Doja” nastavlja viševekovnu vinogradarsku i vinarsku tradiciju Topličkog regiona, ali u novom pravcu. Posvetila se istraživanju atohtone sorte gožđa Prokupac koja bi srpsko vinarstvo trebalo da stavi na svetsku mapu.

Tikveš

TIKVEŠ

Makedonski gigant u svojim najboljim vinogradima proizvodi posebna terroir vina koja su prva u regionu skrenula pažnju svetskih kritičara i dobila visoke ocene +90 poena. Priča o modernoj “Tikveš” vinariji počinje 1885. godine, kada Pano Velkov započinje proizvodnju vina sa samo 10.000 litara na godišnjem nivou. Danas “Tikveš” ima ukupni kapacitet proizvodnje od 55 miliona litara, a svake godine obrađuje do 30 miliona kilograma grožđa, dok je prosečna godišnja proizvodnja vina 22 miliona litara, zbog čega nosi titulu najveće vinarije u bivšoj Jugoslaviji i jugoistočnoj Evropi.

Plantaže

Plantaže

Ponos Crne Gore. Kompanija “13. jul Plantaže” a.d. je najveći proizvođač vina u Crnoj Gori.  Poseduje vinograd koji se prostire na površini od oko 2.310 hektara, što ga čini najvećim evropskim vinogradom u jednom kompleksu, sa oko 11.5 miliona čokota vinove loze. Vranac ove vinarije se pije u preko 40 zemalja sveta.

Destilerije

bb

BB Klekovača

BB Klekovača je najstarija postojeća srpska destilerija osnovana 1953. godine u Bajinoj Bašti. Najpoznatiji su po svojoj klekovači, šljivovici sa dodatkom bobica kleke, koja se proizvodi isključivo od autohtonih sorti šljiva trnovače i požegače. Sve BB rakije se proizvode dvostrukom destilacijom u prvoklasnim bakarnim kazanima koji se lože drvetom, a u podrumu stalno odležava tradicionalna rakija u buradima od srpskog hrasta sa Goča.

destilerija-tok

TOK

Destilerija Tok sa Goča proizvodi vrhunske voćne rakije od šljiva koje dolaze isključivo iz njihovih zasada. Ivan Urošević sa svojim ocem Ljubom posvetio je svoj život ovom piću koje se pravi od čak 10 sorti šljiva od kojih je najzastupljenija Crvena ranka. Pored odlične šljivovice destilerija je poznata i po svojoj travarici koja stiče sve veću popularnost u našoj zemlji.

Krstić

Krstić

Naš proslavljeni košarkaš i kapiten reprezentacije godinama je na parketu dirigovao svojim timom. Po završetku karijere okupio je novi tim stručnjaka koji zajednički radi na tome da iz destilerije Troglav “poteku” najbolje srpske rakije.

destilerija-zari

zARIĆ

Porodica Zarić je u Kosjeriću od stare destilerije Povlen napravila jednu od najmodernijih destilerija u jugoistočnoj Evropi. Danas posle decenije rada i posvećenosti nijhovi proizvodi su prepoznatljivi na svim kontinentima, a rakija Nirvana od kruške osvojila je mnogobrojna priznanja na domaćim i svetskim takmičenjima.

berta-2

Berta

Destilerija Berta nalazi se u malom gradu Mombaruzzu, u regiji Piemonte. Osnovana u XIX veku, trenutno je pod patronatom četvrte generacije porodice Berta. Za kratko vreme uspeli su da od grappe, poznatog Italijanskog destilata od komine grožđa, naprave destilat koji će sazrevati u hrastovim burićima i biti na policama svih svetskih barova, kvalitetom ne zaostajući za najboljim francuskim konjacima. Poznati su po tome što za svoje grappe koriste kominu crnih sorti grožđa, Barbere i Nebbiola.

tesseron

Tesseron

Četvrta generacija održava tradiciju dužu od jednog veka i proizvodi samo najfinije Extra Old (XO) konjake.

juni-93

Juni93

Kraft džin proizveden od vrhunske srpske sirovine i pravljen na teritoriji Srbije za kratko vreme osvojio je zahtevno britansko tržište. Od ove godine će se naći i na domaćoj sceni slaveći kleku i predstavljajući je u mnogo sofisticiranijem svetlu nego što je to do sada bio slučaj.

Vinska oprema

diam-logo

DIAM

DIAM je lider u proizvodnji tehnoloških čepova i posluje u okviu Oeneo grupe. DIAM zatvarači pomažu u održavanju senzorske čistoće vina i osiguravaju konzistentnost tokom čitavog života vina u boci. DIAM svojim potrošačima nudi garanciju uživanja u najčistijem rezultatu rada vinara, bocu za bocom, iz godine u godinu. Od 2003. godine, milijadu čepova se proda godišnje širom sveta.

seguin-moreau

Seguin Moreau

Od osnivanja kooperacije između Seguin i Moreau 1870. godine do jedan vek kasnije kada je Remy Martin postao vlasnik ove kompanije, Seguin Moreau je najpoznatiji proizvođač bačvi za odležavanje pića. 75.000 bačvi se napravi svake godine u tri fabrike (dve u Francuskoj i jedna u Sjedinjenim Državama) i distribuira u 45 zemalja širom sveta.

bucher-vaslin

Bucher Vaslin

Sa tradicijom od jednog veka kada su svoje prve prese napravili Joseph Vaslin 1856. godine i Johann Bucher 1874., ova kompanija projektuje i proizvodi širok asortiman mašina namenjenih preradi grožđa, uz koje nudi i svoje konsultanstke usluge i know-how kako bi svakom vinaru i enologu pružili tačno ono što mu je potrebno.

saver-glass

Saverglass

Saverglass je svetski lider u proizvodnji i dekoraciji boca u premijum i super premijum segmentu. Posle jednog veka od osnivanja 1895. godine, odlučili su se za hiperspecijalizaciju, tržišnu nišu za proizvodnju luksuznih boca gde je Saverglass postavio svoju stratešku poziciju. Proizvode u tri fabrike u Francuskoj i jednoj u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

lehmann

Lehmann Glass

Leman je proizvođač čaša iz Remsa, grada poznatog kao centar šampanjskog regiona. Sa radom su počeli 1970. godine, i odlučili da idu korak dalje u poboljšanju iskustva degustacije kombinujući svoja iskustva i veštine sa iskustvom čuvenog Žerarda Basea. Danas razvijaju degustacione alate za ljubitelje vina, somelijere, podrumske majstore, kuvare.

galileo

GALILEO

Galileo je inovativna francuska kompanija specijalizovana za dizajn i proizvodnju betonskih sferičnih tankova namenjenih održivoj proizvodnji vina. Ovaj moderan koncept se oslanja na jedinstven sastav sirovih materijala i specifičan oblik koji naglašava i podseća na jedan od najosnovnijih fenomena u prirodi.

wine
podrum
evin